">


 
Op bezoek

.. bij de bakkerij/ bakker! 
 
Afsluiting

Met zijn allen ontbijten. Iedereen zorgt voor broodjes/beleg of iets anders lekkers d.m.v een intekenlijst. 
 
Maak een Herman!

Herman is een soort cake dat je in 10 dagen kunt maken. Iedere dag moet er iets met de 'cake' gebeuren.. Hieronder meer!

Zo maak je Herman..

Zet klaar: 100 gram suiker, 250 ml. warm water, 1 zakje gist van 7 gram, 225 gram bloem, een glazen schaal en een houten lepel.

Los de suiker op in een half kopje van het warme water. Strooi de gist erbij en laat dit 10 minuten staan. Roer de rest van het water erbij, evenals de bloem. Klop dit met de lepel tot een mooi glad beslag en dek het af met een vochtige theedoek. Laat dit alles rusten op kamertemperatuur tot de volgende dag.

Dag 2.
Herman heeft honger! Geef hem daarom een kopje bloem, een kopje melk en een half kopje suiker. De grootte van de kopjes is niet zo belangrijk, als de verhoudingen maar gelijk blijven gedurende het hele proces. Roer Herman tot een gladde massa en dek hem losjes af.

Dag 3 en 4.
Herman hoeft alleen even omgeroerd te worden om een koeklaag te voorkomen.

Dag 5.
Herman heeft weer honger. Geef hem wederom een kopje bloem, een kopje melk en een half kopje suiker. Hij groeit al aardig!

Dag 6, 7, 8, 9 en 10.
Herman wil elke dag vertroeteld worden, dus roer hem dagelijks goed om. Op dag 10 is Herman klaar voor verdeling.

 
 
Lettermuur

Stop in de lettermuur de letter B en laat de kinderen woorden verzinnen die met dezelfde klank beginnen.

 

 
 
Wat zit er op onze boterham..

Maak met de kindren en tabel. Welke kinderen eten er allemaal een boterham met hagelslag 's morgens? Of met pasta? Daarna tellen..

 

 
 
Hoeveel boterhammen?